Çöp kutusu Nasıl Temizlenir?


Son zamanlarda çöp nasıl temizlenir sorusu sıklıkla aranan cümlelerden biri haline gelmiştir. Atıkları kısa veya uzun süre depolayan çöp kutuları, ister istemez koku alır ve yüzeyinde lifli partiküller oluşturur. Elbette bunu önlemenin ve temizlemenin kolay bir yolu var. Atık arıtma için hem kimyasallar hem de doğal ürünler var. Önerilen temizleme yöntemleri ve detayları aşağıdaki gibidir. 

Boraks ile temizleme: Boraks özellikle mutfak çöp kutularında sıklıkla aranan bir ürün olarak dikkat çekiyor. Rahat ve temiz bir bitiş sağladığı için kullandığınızı söylemek abartı olmaz. Yarım bardak boraksı yarım bardak su ile karıştırın. Daha sonra boş bir kavanoza koyun ve en az 20 dakika bekletin. Daha sonra sıvıyı dökün, yumuşak bir süngerle ovalayın ve durulayın. Bu yöntemi kullanarak sepetin parlak ve güzel olduğunu ve kokunun gittiğini görebilirsiniz. 

Çamaşır suyu ile temizleme: Çamaşır suyu da temizlik sürecinde kadınların favori ürünlerinden biridir. Çöp kutusunu temiz ve kokusuz tutmak için çamaşır suyu da kullanabilirsiniz. Yağ gidericiyi boş bir kovaya dökün, tatlı su ve süngerle biraz ovalayın ve bekleyin. Ağartma etkisinden dolayı leke ve kokunun tamamen çözülmesini bekleyin, ardından ılık su ile iyice durulayın. Bu, çöp kutusunu eskisinden daha parlak ve temiz hale getirir. 

Karbonat ile temizleme: Eğer vaktiniz varsa, çöp kutusunu kabartma tozu ile temizlemek de çok uygundur. Karbonat solvent ve parlak olduğu için temizlik için sıklıkla tercih edilir. Özellikle çelik yüzeylerde oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Sepetin dibine 2 yemek kaşığı kabartma tozu dökün ve bir gün bekletin. Ertesi gün süngerle ovun ve durulayın. Bu şekilde çöpleriniz temiz olacaktır. 

Beyaz sirke ile yıkama: Son olarak çöpünü doğal yollarla temizlemek isteyenlere tavsiyemiz beyaz sirke. Sepetin dibine sıcak su dökün ve ardından beyaz sirkeyi dökün. Ardından yaklaşık 30 dakika bekletin. 30 dakika sonra kirlenmiş suyu dökün ve kovayı ovalayın. Son adım olarak bol su ile durulayın ve hemen çöp kutusunu kullanmaya devam edin. 

Bu yöntemlerin tümü, her türlü atık temizliğine kolaylıkla uygulanabilir. Ancak, sık sık boşaltmazsanız, kovanın çok güçlü kokmasını ve kalıcı lekelere neden olmasını önlemeye yardımcı olur. Aksi takdirde temizleme işlemi kokunun geçmesine izin vermez. Çöpte bir torba kullanmak, temizlik ve atık bertarzafına da yardımcı olabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Herkese En Uygun Karavanların Adresi: LealKaravan

Aşk Büyüsü Yapan Hocalar

Minimal Yaşam Tarzının İlk Adresi: Fermil Mobil Sistemleri