DDOS Koruması Nedir?


DDOS, kelime açılımı olarak Distributed Denial of Service Attack Türkçe karşılığı ise Dağıtılmış Hizmet Reddi Saldırısı anlamına gelir. Bir nevi hack saldırısı olarak bakabiliriz. Ancak DDOS'un en temel farkı sisteme sızarak değil, dışarıdan yapılan bir hamle olmasıdır. Örneğin 1000 KG ağırlık taşıyabilen bir asansöre 10.000 KG ağırlık yüklemek gibi. Asansör bu durumda çalışamayacak ve hizmet veremeyecektir. İşte DDOS saldırısı da tıpkı asansör örneğinde olduğu gibi web sunucularının kapasitesinin çok üstünde trafik almasıdır. Bu sayede ilgili web sunucuları web siteleri hizmet dışı kalacaktır. DDOS saldırıları genellikle yüksek ölçekli web sitelerine yapılsa da günümüzde her türlü sektörden her türlü web siteye DDOS saldırısı yapılabilir. DDOS saldırısı için özel DDOS koruması paketleri de yok değil.
DDOS Saldırısı Neden Yapılır?
DDOS saldırısının yapılmasının pek çok fazla nedeni olur. Özellikle bir zümreye hitap eden, belirli bir kitle ile sıcak ilişkiler kurmayı başarmış ya da fiziksel - çevrimiçi bir düşman tarafından yapılabilir. DDOS saldırısı yapan kişilerin bir nedene ve bir amaca ihtiyaçları yoktur. Gün içerisinde milyonlarca kez DDOS saldırısı yapılır ve sırf bunun izlenebilmesi için online haritalar oluşturulur. Eğer web sitenizde DDOS saldırısı yapılıyorsa ve nedenini tahmin edemiyorsanız rastgele bir DDOS saldırısına maruz kalıyorsunuz demektir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi saldırıların herhangi bir amacı olmadığı gibi herhangi bir zamana da bağlı değildir.
DDOS Koruması Nasıl Yapılır?
DDOS koruması için öncelikle paket satın almanız gerekir. DDOS saldırılarını tek başınıza önlemenin pek bir yolu yoktur çünkü genellikle saldırılar 800 MBps ağırlığında olur bu sayede tek bir merkezden yönetilmesi, engellenmesi ve DDos Koruması gerekir. DDOS korumaları, güçlü merkezi alt yapılara bağımlı olarak engellenir. Bir yayıncı, yazılımcı ya da bilgisayar mühendisinin olası DDOS saldırısını tek başına engellemesi çok olası bir durum değildir. Geçmişte yaşadığımız benzeri saldırılarda da bunu çok açık bir şekilde gördük. Bu sebeple yukarıda yer alan web sitesinden hemen kendiniz için en uygun DDOS koruma paketi satın almanız çok daha uygun olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Herkese En Uygun Karavanların Adresi: LealKaravan

Aşk Büyüsü Yapan Hocalar

Minimal Yaşam Tarzının İlk Adresi: Fermil Mobil Sistemleri